Değerli meslektaşlarım,

7 Kasım 2020 tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 23. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kadrolarımız yeniden belirlenmiştir. Kurumsal devamlılığın yanı sıra yeni seçilen Yönetim Kurulu’muzla bu dönemde daha fazla sayıda meslektaşımızın aktif katılımının sağlanabileceği çalışmalar gerçekleştirmek için görüş birliğine vardık. Oda yönetimlerimiz ile ortak çalışmalara da önem verme kararlılığındayız.
Ülkemizde ve dünyada devam eden COVID-19 pandemi mücadelesi gündemde önemini korusa da tıp eğitimindeki plansız gidişat, sağlık sistemindeki eksiklik ve sorunlar, 2 aya yakın bir süredir hükümetin olmadığı ülkemizde yaşanan siyasi istikrarsızlığın da etkisi ile giderek daha ciddi bir hal almaktadır. Önümüzdeki süreçte de bu konularla ilgili adımlar atmamız gereklidir.
Acil Durum Hastanesi’nin resmi açılışı yapılmış olmakla birlikte sisteme nasıl dahil edileceği, hangi sağlık çalışanlarının görev yapacağı gibi konular tüm uyarılarımıza rağmen belirsizliğini korumaktadır.
Koruyucu sağlık hizmetlerinin eksikliğine ve geliştirilmesi gerektiğine dair uyarılarımız her dönemde olduğu gibi geçtiğimiz dönemde de devam etmişti. Dünyada COVID-19 aşısı beklentisinin arttığı son dönemde, ülkemizde influenza aşısına ulaşamıyor olmamız ise kaygı vericidir.
Kış mevsimini hissetmeye başladığımız bugünlerde, artan mevsimsel hastalıklarla birlikte biz hekimlere düşen iş yükü de artacaktır.

Hepinize işlerinizde kolaylıklar ve sağlıklı günler dilerim.

Saygılarımla,


Dr. Özlem Gürkut
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı