Değerli Meslektaşlarım,

Bu dönemde özellikle sağlık sistemindeki düzenlemeler ve sağlığa erişim alanlarında çalışmalar yürüttük.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) Yönetim Kurulu olarak, artan çocuk yaşta ebeveynlikle ilgili sorunun önlenmesinin yolunun eğitimden ve cinsel sağlık eğitiminden geçtiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda, halkı ve hekimleri bilgilendirmek amacıyla Prof. Dr. Sinem Akgül’ün sunumu ile **”Çocukluktan Ergenliğe: Cinsel Sağlık Sempozyumu”**nu düzenledik. İlgili sunuma sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, ülkemizin bugünü ve geleceği açısından en önemli konulardan biri olan çevre konusunda da geniş katılımlı bir Çevre Sempozyumu gerçekleştirdik. Sempozyuma birçok yerli ve yabancı konuşmacı ile katılımcı katıldı. Etkinlikte özellikle iklim krizi ve günümüzde yaşadığımız çevresel sorunlar, çözüm yolları ve öneriler ele alındı. Gelecek yıl sempozyumun tekrarlanması ve sorunların paydaş örgütlerle birlikte daha sıkı takip edilmesi gerektiği kararlaştırıldı.

Yaz boyunca yönetim kurulumuz, komitelerimiz ve çalışma gruplarımız aktif olarak çalışmalarına devam etti. Özellikle yasamızın güncellenmesi ve güncel ihtiyaçlara cevap verebilmesi adına ilgili komitemiz yoğun bir çaba içerisindedir.

Bizler, KTTB Başkan ve Yönetim Kurulu olarak, hekim hakları, hekimlerin hak ettiği koşullarda çalışabilmesi ve ülkemizde daha erişilebilir bir sağlık sisteminin inşası için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğimizi vurgulamak isteriz.

 

Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu (a)

Prof. Dr. Ceyhun Dalkan, MD

Başkan