Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu’ndan Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a Ziyaret: Sağlık Alanında Çözüm Odaklı Öneriler Sunuldu

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB) ile Kıbrıs Türk Tabipleri Odası başkanları ve beraberlerindeki yönetim kurulu üyeleri Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’a KTTB’nin 69. kuruluş yıldönümü kapsamında nezaket ziyaretinde bulundu.
Görüşmede, KTTB üyeleri Cumhurbaşkanı Erhürman’ı tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi. Kabul sırasında Cumhurbaşkanı Erhürman’a Kıbrıs’a barış getirmesi için Kıbrıs zeytini ve yerleşke Kıbrıs koksun diye Kıbrıs yasemini takdim edildi.

Ziyarette, KTTB ülkenin sağlık alanındaki mevcut sorunlarına yönelik hazırladığı bilimsel ve kurumsal çözüm önerilerini ve işbirliği taleplerini Cumhurbaşkanı Erhürman’a sundu. Birlik, önerilerin amacının hem sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak hem de kurumsal işleyişi güçlendirmek olduğunu belirtti.
Heyetin Cumhurbaşkanlığı’na ilettiği başlıca öneriler şöyle:
1. İki Toplumlu Sağlık Komitesinin Etkinleştirilmesi
Mevcut komitenin daha etkin çalışması ve sağlık alanındaki sorunlara hızlı çözüm üretebilmesi için yeniden yapılandırılması; KTTB’nin komitede resmî temsilci olarak yer alması.
2. Cumhurbaşkanlığı Bünyesinde Sağlık Politikaları Komitesi Kurulması
Tıp, diş hekimliği ve diğer sağlık alanlarındaki sorunların değerlendirileceği, çözüm önerilerinin üretileceği ve tüm paydaşların katılımıyla sürekli çalışacak bir komitenin oluşturulması.
3. KTTB’nin Uluslararası Görünürlüğünün Artırılması
Birliğin uluslararası platformlardaki temsiliyetiningüçlendirilmesi için Cumhurbaşkanlığı’ndan diplomatik ve hukuki destek talep edildi.
4. YÖDAK – KTTB İş Birliğinin Güçlendirilmesi
Tıp ve diş hekimliği eğitimlerinde kaliteyi artırmak amacıyla YÖDAK ile KTTB arasında kurumsal bir iş birliği mekanizması oluşturulması.
5. KKTC Vatandaşı Öğrenci Alım Sisteminin Düzenlenmesi
Tıp ve diş hekimliği programlarına alınacak KKTC vatandaşı öğrencilerin merkezi sınav sistemiyle belirlenmesi ve kontenjanların YÖDAK–KTTB iş birliğiyle düzenlenmesi; tıp ve uzmanlık eğitimlerinin denetlenebilir ve bilimsel standartlara uygun şekilde yürütülmesi.
6. Meslek Örgütleri Konseyi’nde KTTB Temsiliyeti
Kurulması planlanan Meslek Örgütleri Konseyi’nde KTTB’nin yer alması ve hekimlik mesleğini temsil edecek şekilde etkin temsiliyetin sağlanması.
KTTB üyeleri, Cumhurbaşkanı Erhürman’ın liderliğinde sağlık alanında barışçıl, adil ve sürdürülebilir çözümler üretilebileceği inancını dile getirerek ziyareti tamamladı.

 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu