
Değerli meslektaşlarımız;
Ekim ayından beri mesleğimize saldırı şekline dönen ‘reçete soruşturması’ ve bunun sonucunda hak sahibi emekçi sigortalıların ilaca erişimi sorunu devam etmekte. Bu ciddi sorunun çözümü için hep mücadele ettik. Sosyal Sigortalar Dairesi ile sürdürdüğümüz görüşmelerde nihayet son noktaya gelmek üzereyiz. Biz hekimler için daha güvenli, hastaların ilaca erişimindeki kısıtlamaların olmadığı ve daire için güvenli sistem için çabaladık, görüşmelere devam ettik. Nihayet Mayıs ayı içerisinde bu sorunun çözülebileceğini düşünmekteyiz.
Ülkemizdeki sağlık sisteminin değişime, dönüşüme ve tüm halka erişebilir şekle dönüşmesi gerekmektedir. Bu bağlamada, çok değerli önceki başkanlarımızdan, emekli başhekim Sn Dr Bülent Dizdarlı’nın ‘SAĞLIK ALANINDA KAMU YAPISININ SON DURUMU, İHTİYAÇLAR VE GELİŞMESİNİN PLANLANMASI’ başlıklı raporunu sizlerle paylaşmak istedik. Kamusal sağlığın durumunun değerlendirildiği bizlere ışık tutacak bir rapordur. Gerek yasal, tüzüksel ve yönetimsel değişiklik ihtiyaçlarına ülkemiz sağlık sistemi için acil ve önemlidir.
KTTB yönetim kurulu olarak halkın sağlığını ve biz hekimleri etkileyen, tüm konularda mücadele etmeye devam edeceğiz. Adil, kapsayıcı, erişebilir ve adalı bir sağlık sistemi ve ülke için sizlerin desteği ile mücadeleye devam edeceğiz.
Saygılarımla,
Prof Dr Ceyhun Dalkan, MD
Genel Sekreter