Değerli meslektaşlarım,
Havaların soğuması ile artan COVID-19 vakaları endişe yaratmaktayken Güney Afrika’dan başlayarak dünyaya yayılan yeni varyant korkulu bir bekleyişe neden olmakta.
Kış boyunca beklenen vaka artışına rağmen eğitimi yüz yüze sürdürebilmek ve çocuklarımızı eğitim kayıplarından elimizden geldiğince korumak ise hepimizin görevi olmalı. Ülkemizde de dünyada olduğu gibi COVID-19’a karşı aşılamada booster dozlara başlanmış olmasına rağmen günlük aşı sayımız istenilen düzeyde değildir. Bu aşamada hekimler olarak 18 yaş altı genç ve çocuklarda yapılan aşı çalışmalarının sonuçlarını yakından takip ederek, bu bilimsel çalışma ve kılavuzlara uygun aşı uygulamalarının toplumumuz için de başlatılması konusunda Sağlık Bakanlığı’na çağrıda bulunmalı, baskı yapmalıyız.
Toplumda özellikle pandemi döneminde daha belirgin hale gelen sağlık alanındaki bilgi kirliliği dikkat çekecek düzeye ulaşmıştır. Hatırlayacağınız gibi KTTB’nin sağlık okuryazarlığı konusunda başlatmış olduğu çalışma pandemi nedeni ile yarım kalmıştı. Toplumumuza birinci elden doğru sağlık bilgileri sunabilmek amacı ile televizyonda haftada bir canlı bir sağlık programı yapmaya karar vermiş bulunuyoruz. Her hafta sizlerden birini konuk alarak bir konuyu konuşmaya, izleyicilerden gelecek soruları yanıtlamaya çalışacağımız program çarşamba günleri saat 16-17 saatleri arasında Kıbrıs Genç TV ekranlarında yer alacak ve sunuculuğunu da Dr. Mehtap Halıcı yapacaktır.
9 Aralık 2021 günü Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin 65. kuruluş yıldönümüdür. Pandemi nedeni ile planlanan resepsiyonumuzu iptal etmiş bulunuyoruz. Giderek zorlaşan şartlar altında meslek icra eden hekimlerimizin yuvası olarak KTTB’yi bugünlere taşıyan gelmiş geçmiş tüm yöneticileri ve üyelerine teşekkür eder, önümüzdeki günlerin ve yaklaşan yeni senenin sağlıklı, bir arada olabileceğimiz güzel günler getirmesini dilerim.
Dr. Özlem Gürkut
Başkan
